Zemřel nám spolužák (14), moji spolužačku to silně zasáhlo. Jak jí mohu pomoci? Psychologická podpora Dotaz v poradně
Po smrti pejska uvažuji o práci v paliativní péči. Je to jen reakce na ztrátu? Psychologická podpora Dotaz v poradně
Ovdověla jsem, po letech truchlení jsem si našla přítele. Synové to nepřijímají. Co mám dělat? Píšete o starosti s Vaším dospělým synem, který se těžko smiřuje s tím, že jste si našla nového přítele. Také zmiňujete, jak se ve své nejužší rodině cítíte osamělá a zneuznaná. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Bojím se, až mi umře pes. Jak zvládnu jeho odchod? Píšete o svém strachu ze ztráty — odešly Vám děti, a pejsek je zřejmě Vaším nejbližším tvorem, a tak Vás děsí představa, že byste měla přijít i o něj. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Děda leží v LDN, jak pomoci zlepšit jeho stav? Píšete o těžké situaci Vašeho dědečka, který se během krátké doby stal závislým na péči okolí. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Přítelkyně leží přes 15 měsíců v kómatu. Jak mám žít? Napsal jste nám otázku, co dělat, když je Vaše přítelkyně dlouho v kómatu a Vy teď nemáte život s ní ani bez ní. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Švagrová umírá. Odmítá přítomnost kamarádky, protože je těhotná. Jak pomoci? Píšete o smrtelně nemocné švagrové, máte o ni obavy, hledáte, jak s ní mluvit, co jí říct, jak ji uklidnit. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Zemřela nám babička, dědeček leží v nemocnici a psychicky strádá. Jak mu pomoci? Ptáte se jak nyní pečovat o dědečka, jak mu projevit vděk, jak pomoci. Váš dědeček pravděpodobně prožívá závažné psychické trauma, jak jste sama psala. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Matka je alkoholička a má rakovinu. Velmi se trápím. Co mám dělat? Píšete o svém boji s matkou, která je závislá na alkoholu a nechce s tím nic dělat ani tehdy, když ji čeká těžká operace z důvodu rakoviny. Psychologická podpora Dotaz v poradně
Když jsem byla dítě, maminka spáchala sebevraždu. Stále na ni myslím, ale nevybavuji si ji - jak si vzpomenout? Napsala jste nám o sebevraždě Vaší maminky, na kterou stále myslíte, i když už je to 21 let. Psychologická podpora Dotaz v poradně