Jaké by mělo být složení multidisciplinárního paliativního týmu? Stanovuje to zákon? Hospic Dotaz v poradně
Tatínkovi byl diagnostikován tumor plic. Jaké jsou možnosti, až to nebude zvládat sám? Jaká jsou lůžková zařízení? Popisujete tatínkovy zdravotní obtíže i to, jak mu pomáháte. Ptáte se, jaké jsou možnosti, až tatínek nebude moci být sám. Příspěvek na péči Hospic Finanční podpora pečujících Dostupné služby Dotaz v poradně
Jsem hospitalizovaná na onkologii s diagnózou nádoru mozku. Jaká je prognóza? Má ozařování a chemoterapie smysl? Máte nově zjištěný nádor mozku (glioblastom High Grade), jste nyní na onkologii a čekáte na další postup. Prognóza Onkologické onemocnění Hospic Dotaz v poradně
Je nějaké zařízení, kde by mohli být prarodiče umístění spolu? Obracíte se na nás kvůli péči o Vaše prarodiče. Hospic Dostupné služby Dotaz v poradně
Tatínek je po úraze ležící, chřadne a odmítá jíst. V jakém zařízení se o něj mohou postarat? Ptáte se na možnosti péče o tatínka, který v létě upadl, od té doby je nesoběstačný, zcela upoutaný na lůžko, odmítá jíst a rychle chřadne. Paliativní péče Jídlo a pití Doprovázení Hospic Dotaz v poradně
Známý si přeje doprovodit svou manželku do hospice, ale ze zdravotních důvodů nemůže řídit. Jak mají postupovat? Vaše známá s onkologickým onemocněním má být převezena do hospice, ideálně s doprovodem někoho z blízkých. Paliativní péče Hospic Dostupné služby Dotaz v poradně
Stáli bychom o péči domácího hospice pro mého otce. Je pro přijetí potřeba, aby byl ošetřujícím lékařem uveden jako paliativní pacient? Píšete, že Váš otec trpí jaterní cirhózou a v důsledku jeho onemocnění jsou mu prováděny punkce ascitu. Doprovázení Hospic Dotaz v poradně
Můj bývalý manžel, otec mého syna, umírá. Může mi jeho rodina zakázat se s ním přijít rozloučit? Vašemu bývalému manželovi lékaři sdělili krátkou prognózu života a jeho rodina Vám nechce umožnit setkání s ním. Ptáte se, jestli Vám jeho rodina může zakázat se s ním přijít rozloučit. Hospic Práva pacientů a pečujících Dotaz v poradně