Nenecháš mne ve smrti samotného Ve chvíli, kdy mi sestra zaklepala na rameno, vyprávěl pan profesor něco o komplikacích hypertenze. Článek
Dříve vyslovená přání – Betty P. (komiks) Každý lékař si někdy zažil, že smrt pacienta neproběhla tak, jak by měla. Článek
Město, kde se naučili mluvit o smrti Zhruba v polovině cesty z Minneapolis do Chicaga ve státě Wisconsin leží La Crosse. Pravděpodobně by vás nenapadlo věnovat padesátitisícovému městu větší pozornost ani brouzdáním prstem na mapě. Článek
Čekáme na první precedent Mají pacienti nějakou možnost rozhodnout o své léčbě? A jaké možnosti jim současné medicínské právo nabízí? Článek
Jak dobře mluvit o smrti a umírání „Ve chvíli, kdy mi sestra zaklepala na rameno, vyprávěl pan profesor něco o komplikacích hypertenze. Článek
Nejslabší článek české medicíny S lékařským etikem a katolickým knězem Markem Váchou o tom, jak na 3. lékařské fakultě připravuje mediky na sdělování vážné diagnózy. Článek
Proč se ve škole neučíme vyrovnat se se smrtelností? Na medicíně jsme se učili o spoustě věcí, ale smrtelnost mezi ně nepatřila. Článek
Je neetické zachraňovat ve chvíli, kdy už to nemá smysl S lékařkou Barborou Slunečkovou o rozdílech v přístupu ke smrti a umírání v německých nemocnicích. Článek
Nemám rád úsloví "musíš bojovat" S hematoonkologem Michalem Koubou o tom, jak sdělit pacientům špatnou zprávu. Článek
Nemoc je třeba vnímat jako událost lidskou, nejen biologickou „Nestačí jen řešit buňky, krvinky a hormony. Nemoc je třeba vnímat jako událost lidskou – nejen biologickou,“ říká paliativní lékař Ondřej Sláma. Článek