Děkovný dopis Davidu Bowiemu Slavný britský hudebník David Bowie vydal 8. ledna 2016 album Blackstar. Dva dny poté podlehl rakovině jater. Článek
Než odejdu Když se lékař připravuje na atestaci, říká se, že dny se mu vlečou, ale roky utíkají rychle. Článek
V domácím prostředí vnímáte všechny niternosti pacienta Se sestrou domácího hospice Cesta domů Kateřinou Bransburg o tom, co přináší práce v hospici ve srovnání s nemocnicí. Článek
Je mi 16. Před pěti měsíci mi lékaři diagnostikovali terminální stádium rakoviny. Probíhalo to asi tak, jak jsem si představoval, že to bude vypadat, až budu čekat na výsledky závěrečných zkoušek na střední škole (GCSE). Článek
Je to více o prožitku, než o rozumu - rozhovor s MUDr. Márií Jasenkovou MUDr. Mária Jasenková byla jedním z hostů na loňské konferenci o dětské paliativní péči v Praze. Článek
Smrt na okraji Jednoho dne prostě zmizí. Nikdo neví, co se s nimi stalo. Říká se, že zemřeli. A pak se tu za půl roku objeví znovu. Jindy se naopak spekuluje, že se jim daří dobře, dostali se z toho. Článek
Nic neodkládat. Nikdy nevíte, zda bude ještě příležitost „Největší dar, jaký člověk může svému blízkému dát, je společný čas. Sdílení. I kdyby měl člověk jen být nablízku. Naslouchat. A nebát se otevřít jakékoli téma. Článek
Nebyla už cesta léčby, ale cesta, aby bylo dobře Nedávno jsme poukazovali na podmínku znemožňující čerpání dávky dlouhodobého ošetřovného, a to nutnost minimálně 7denní hospitalizace pacienta. Článek
Měli jsme z konce strašný strach Vždycky jsem se bála okamžiku, kdy lékař mé mamince řekne „už vám nemáme co nabídnout“. Článek
Nikdo z nás si nic takového nepřál. Když už se to ale muselo stát, je skvělé moci říct: víc udělat nešlo Když jsme se dozvěděli diagnózu naší maminky, s vděčností jsme se sestrou četly příběhy lidí, kteří prošli podobnou zkušeností. Každý článek s kapkou naděje pro nás byl velmi povzbudivý. Článek