Po smrti kamarádky mě trápí pocit, že umírala sama. Jak se s tím dá vyrovnat? Psychická podpora Truchlení Dotaz v poradně
Včera mi nečekaně zemřel tatínek. Říkám si, že jsem mohla udělat víc. Třeba by se mu dalo včas pomoci. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Po náhlém úmrtí manžela upravujeme byt, abychom ho všude neviděli. Jak se vyrovnat s výčitkami, že bourám náš domov? Zemřel Vám před 5 týdny náhle manžel po pracovním úrazu. Společně s Vašimi syny jste se rozhodli začít předělávat byt, abyste manžela všude nevnímali a neviděli. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Před čtyřmi lety mi zemřela babička. Ztratila jsem nejbližšího člověka v životě. Je vůbec možné se s její smrtí někdy vyrovnat? Vaše babička zemřela před čtyřmi lety. Poslední rok zjišťujete, že se s tím nedokážete smířit. Váš psychický stav se zhoršil, trpíte úzkostmi a depresemi. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Maminka zemřela. Nejmladší sestra se neskutečně trápí a má chmurné myšlenky. Jak jí mohu pomoci? V prosinci zemřela maminka, zůstali jsme tři sourozenci. Nejmladší Veronika se neskutečně trápí. Nemůže si připustit, že maminka už není s ní. Stále říká, že už jí život nebaví. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Tatínek zemřel před 7 měsíci. Strašně to bolí. Máma má nového partnera. Je to na mě moc brzy. Jak to zpracovat? Tatínek v říjnu zemřel. Když umíral, měli jste ho doma, držela jste ho za ruku. Strašně to bolí. Nemáte čas to zpracovat, máte dvě malé děti. Dnes Vám máma oznámila, že má partnera. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Po smrti maminky se cítím strašně sama. V duchu se omlouvám za všechny moje chyby. Jak se s tím vyrovnat? Před dvěma a půl lety Vám zemřela maminka a Vy se s tím těžko vyrovnáváte. Cítíte se strašně sama. Nemůžete se zbavit pocitu, že jste toho mohla a měla pro ni udělat víc, než jste udělala. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Maminka umírá na rakovinu plic. Nemůžu se s tím smířit, mám pocit, že jsem na to všechno sama. Jak o tom s ní mluvit? Píšete o vážné nemoci Vaší maminky v situaci, kdy není naděje na úzdravu. Bylo na Vás oznámit tuto smutnou zprávu celé rodině, včetně malé dcery. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně
Prateta zemřela. Příbuzní jí namluvili, že ji rodiče zradili. Rodiče to velmi trápí. Ptáte se na radu pro rodiče, které trápí, že jejich blízká příbuzná si před smrtí mohla myslet, že ji Vaši rodiče zradili. Psychická podpora Truchlení Dotaz v poradně
Krátce po tatínkovi zemřel můj bráška. Co dělat? Jak pomoci jeho partnerce? Před dvěma měsíci Vám zemřel tatínek, nyní se utopil Váš bráška. Jeho přítelkyně bude za pár týdnů rodit. Nemůžete to pochopit, cítíte obrovskou bolest. Truchlení Psychická podpora Dotaz v poradně