Mám právo jako rodinný příslušník získat v nemocnici informace o příčině úmrtí mého blízkého? Komunikace s úřady Truchlení Dotaz v poradně
Po úmrtí blízkého jsem neobdržela zprávu z provedené pitvy. Kde o ni mohu požádat? Píšete, že jste po úmrtí Vašeho blízkého obdržela úmrtní list, ale nebyl Vám doručen pitevní protokol. Ptáte se, kde o vydání pitevního protokolu můžete požádat. Komunikace se zdravotníky Komunikace s úřady Truchlení Dotaz v poradně
Můj muž zemřel v době, kdy probíhalo řízení o příspěvku na péči. Úmrtí jsem oznámila, ale nic se neděje. Co mám dělat? Váš manžel žádal o příspěvek na péči v květnu, proběhlo sociální šetření, praktický lékař zaslal lékařskou zprávu na lékařskou posudkovou službu. Komunikace s úřady Finanční podpora Truchlení Dotaz v poradně
Policie po úmrtí maminky její byt zapečetila. Kdy ho budu moci vyklidit, udělat odečet elektřiny atd.? Vaši maminku jste našli mrtvou v podnájemním bytě. Policie byt zapečetila. Byla stanovena zdravotní pitva. Ptáte se, jaký bude další postup. Potřebujete vědět, kdy budete moci byt vyklidit. Komunikace s úřady Truchlení Dotaz v poradně
Otec zemřel před 22 lety. Jak zjistit příčinu úmrtí a kde se nachází jeho hrob? Váš otec zemřel cca před 22 lety. Není Vám známo datum narození ani jeho trvalé bydliště. Komunikace s úřady Truchlení Dotaz v poradně
Sestra přišla při porodu o miminko. Za jak dlouho se bude muset vrátit do práce? Vaší sestře zemřelo při porodu miminko. Píšete, že si nyní vůbec neumí představit návrat do práce. Ptáte se, jak dlouho může po porodu zůstat doma. Úmrtí miminka Truchlení Komunikace s úřady Dotaz v poradně
Zastoupení pro příjem důchodu a pošty Závažné onemocnění nezřídka omezí pohyblivost nemocného natolik, že není sám schopen vyřídit si běžné záležitosti jako je přebírání důchodu nebo doporučené pošty. Rady a informace
Co zařídit na úřadech Po úmrtí blízkého je třeba věnovat pozornost povinnostem spojeným s pobíranou sociální podporou, doklady zemřelého či jeho podnikáním. Rady a informace