Mluvit o tom není těžké Když jsem před časem zařizovala pohřeb pro svého přítele, narazila jsem na organizaci Ke kořenům. Zaujalo mě, že se věnují přírodnímu pohřebnictví ke kořenům stromů. Článek
Vdovou? Můj manžel se nedávno zúčastnil semináře, v jehož rámci si měl vypracovat docela podrobný plán toho, co by si přál, aby se s ním dělo, až bude umírat. Jaký by chtěl mít pohřeb, rakev a podobně. Článek
Měli jsme štěstí na dobré vzory „Od samého počátku jsme se dívali ven: nechtěli jsme být objeviteli něčeho již objeveného,“ vzpomíná Martina Špinková, první ředitelka Cesty domů a později také šéfredaktorka Nakladatelství Cesta d Článek
Rádi bychom z hrobového místa nechali přemístit náhrobek a ostatky, které zde zůstaly po předchozích nájemcích. Jak máme postupovat a kdo ponese finanční náklady? Píšete, že jste zakoupili hrobové místo, které již dříve užívali jiní nájemci. V hrobu je tak pohřbena pro Vás cizí osoba, od jejíhož pohřbu již uplynulo 10 let. Pomoc pro pozůstalé Rituály rozloučení Smrt a kultura Dotaz v poradně