Mám jet na Slovensko kvůli dědickému řízení. Když se nesejdou všichni dědicové, bude se vůbec konat?

Odpověď na dotaz ze dne 12. 1. 2020 zobrazit původní dotaz

Dobrý den, došel ze Slovenska dopis od notáře, že se mám dostavit na dědické řízení koncem ledna 2020 do Žiliny, volala jsem tam, řekli mně, že dědiců je více a dopis by měli dostat všichni, tudíž i moi tři bratři. Těch jsem se ptala, nedošlo jim nic. Myslím si, že notář nemusí mít správné adresy.
Jde mně o to. Když pojedu z Brna do Žiliny na dědické řízení a nesejdou se všichni dědicové, bude se vůbec řízení konat? Dědiců je víc, neboť v mém případě jde jak mně sdělili telefonicky asi 1/12 z nějaké orné půdy atd. Nevím k tomu přesně nic, které konkrétni pozemky, zda jsou zastavěné a nebo je to orná půda atd. Dědictví je po pradědovi, tj.po matčině dědovi. Ten měl co vím dva syny, jednu dceru a ti všichni měli potomky. Moje teda žije v Německu (sestra mojí matky), dopis také nedostala a ostatní si myslím žijí na Slovensku. Moje matka a další její 2 bratři už nežijí. Nevím, jak je to s ostatními dědici. Na Slovensko po smrti matky nejezdím. Děkuji moc za každé info. V.Knothová

Věra Knothová

Dobrý den,

doporučovala bych obrátit se na slovenského advokáta, který by Vás při jednání na Slovensku mohl zastoupit a případně zodpovědět veškeré dotazy, které se budou týkat průběhu řízení. Řízení u slovenského soudu bude totiž probíhat dle slovenských právních předpisů, a já proto nejsem schopna na Vaše otázky odpovědět.

S pozdravem

Barbora Vráblová

Dotaz zodpovídá

JUDr. Barbora Steinlauf, MA, Ph.D.

JUDr. Barbora Steinlauf, MA, Ph.D.

právnička v oblasti zdravotnického práva

Poradna je tu pro vás

Zadejte dotaz