Mám roztroušenou sklerózu, žádala jsem zvýšení příspěvku na péči. Mám se odvolat, když lékař nezohlednil vše?

Odpověď na dotaz ze dne 10. 5. 2019 zobrazit původní dotaz

Dobrý den potřebují poradit mam rostosenou s klerozu zadala jsem o zviseni stupne závislosti mam 2 stupeň přišlo mi vyjádření 2 stupeň mi ponechali nevym zda se mam odvolat mam 6 úkonu které nezvládám ale tentokrát mi posudkovy lekar nenapsal fizoologickou potřebu kterou už jsem mela v posudku Prosím o radu dekuji

Aja

Píšete, že máte roztroušenou sklerózu, máte 2. stupeň závislosti a podala jste návrh na změnu výše přiznaného příspěvku na péči. Byl Vám ponechán 2. stupeň, protože lékař vyhodnotil, že nepotřebujete podporu v tolika oblastech, abyste na 3. stupeň dosáhla.

Dobrý den,

píšete, že máte 6 úkonů, které nezvládáte, lékař Vám neuznal výkon fyziologické potřeby. Zmiňujete, že to máte napsané v posudku. Předpokládám, že jste plnoletá. Jestli tomu dobře rozumím, máte uznaných 6 oblastí a výkon fyziologické potřeby je 7. oblast, takže uznání této oblasti je klíčové. Pro splnění nároku na 3. stupeň je podmínkou potřeba podpory v 7 nebo 8 oblastech (u dětí je to 6 oblastí). Ptáte se, zda se odvolat.

Rozumím, že se Vám nelíbí, pokud máte něco napsané v posudku a nebylo to zohledněno. Odvolat se proti rozhodnutí samozřejmě můžete. Nedokážu ale vůbec posoudit, jaký bude výsledek odvolacího procesu, zda Vám stupeň závislosti zvýší nebo ne. Nemáme v tomto směru v poradně zkušenosti.

Kdybyste se rozhodla odvolání zkusit, je důležité zmínit, že lhůta pro podání odvolání je 15 dní od doručení rozhodnutí.

S přáním všeho dobrého

Barbora Váchová

Dotaz zodpovídá

Mgr. Barbora Váchová

Mgr. Barbora Váchová

psycholožka, poradce pro pozůstalé

Poradna je tu pro vás

Zadejte dotaz