Jak být nablízku pozůstalým? Když váš známý dojde na konec období pečování, stále vás potřebuje. Trochu jinak, ale o nic méně. Rady a informace
Nablízku truchlící osobě Pokud někomu ve vašem okolí zemřel jeho blízký, možná přemýšlíte, jak pozůstalému nabídnout citlivou podporu. Často se toho člověk bojí a neví, co má říkat. Rady a informace
Život jde dál? To se tak říká a zní to často jako planá útěcha pro ty, kterým se život právě na místě, kde stáli, probořil. Život jde dál… ale co my? Článek
Moje mužné truchlení Když mi přibližně před rokem a půl umřela máma, nebylo to nic nečekaného. Článek
Jak truchlit nad ztrátou vlastního dítěte, nezapomenout a žít dál? Manželé Katarína a Štěpán Ryšaví otevřeně sdílí osobní zkušenost s úmrtím dítěte – syna Jeremiáše, který zemřel těsně před porodem v dubnu 2022. Článek
Můj přítel se zabil na motorce. Jak najít naději a důvod k životu? Píšete, že se Vám před měsícem zabil přítel na motorce. Plánovali jste svatbu a dítě. Cítíte obrovský smutek, vztek a bolest. Nemáte chuť do života, izolujete se od okolí. Pomoc pro pozůstalé Psychologická podpora Vyjádření soustrasti Sebevražda Dotaz v poradně