Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Markéta
16. listopadu 2019
Milá Soňo, včera mi zemřela moje maminka. Diagnóza byla sice jiná, ale průběh podobný. Po průjmovém onemocnění se jí na počátku října udělalo velmi zle a odvezla ji sanitka. V nemocnici mi řekli, že má pokročilou fázi onkologického onemocnění a v podstatě není možnost léčby. Po měsíci a týdnu v nemocnici odešla. I ona se předtím delší dobu "připravovala" - zhruba rok - a já to nepochopila. Myslela jsem si, že jako těžký diabetik omezuje tučné, salámy a maso obecně a byla jsem za to v podstatě ráda, protože jsem si říkala, že alespoň jí zdravě a lehce. Teprve před půlrokem jsem zbystřila a říkala si, že to její hubnutí a nechutenství není v pořádku a začala jsem jí hlídat váhu a nutit do jídla, kupovala nutridrinky... I moje maminka byla tvrdý člověk - k sobě a svému zdraví a své nemoci "zlehčovala" až do krajnosti. Prosby, aby šla k lékaři odbývala většinou mávnutím ruky.
I já jsem při poslední návštěvě v nemocnici zastihla maminku už v polospánku, a stačila jí říct alespoň, že se o mě a svého vnuka nemusí bát, že to zvládneme. Mozek ale stále odmítal, že už opravdu přichází konec... bylo to tak rychlé... dnes vím, že jsem jí toho měla říct víc, že s námi zůstává i tak a že ji milujeme a nikdy nepřestaneme... ale opravdu jsem doufala, že ji ještě uvidím. Zemřela druhý den k ránu, jako by čekala na tohle mé ujištění.
Tím vším chci říct, že jste měla velké štěstí, že vám maminka přišla říct, že už ji nic nebolí a je v pořádku, jen někde jinde. Já čekám a doufám, že i mě moje maminka dá vědět - jakkoli...
Držím vám palce, ať je vám stále lépe - mne to smutné vyřizování teprve čeká. A také já chci poděkovat těmto stránkám a lidem kteří se o ně starají. I mojí stálou četbou byly v posledních týdnech.
Markéta

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?