Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Karel
28. dubna 2022
Ahoj,
je pravda, že každý si může vybrat časovou osu podle který nebude na ničem záležet. Každý si může říct: Proč se mám snažit něco udělat, za tisíc/milion let to bude úplně jedno. Ale co dobrého z toho vzejde? Tahle sebelítost k nevede k ničemu dobrému. Myslím si, že každej má v životě volbu. První možnost je poddat se světu a společnosti. Nebudete mít žádné zodpovědnosti, ale přijdete o možnost utvořit si život podle vlastních představ. Necháte si svůj život utvářet podle představ ostatních. Druhá možnost je přebrat zodpovědnost za svůj život. Bude to mnohem těžší, ale odměna za to bude veliká. Můžeme si potom utvářet svůj vlastní osud.
Co se smyslu života týče, tak souhlasím s pár lidmi co tu psali. Nemyslím si, že všichni máme stejný smysl života, měli bychom si hledat ten náš. Může to být i něco tak jednoduchého, ale zároveň složitého, jako je žít v momentu. Je to něco krásného. Zní to snadně, ale znám jen opravdu málo lidí, kteří to skutečně dělají.
Jen taková myšlenka na závěr, pokud nás nic lepšího nenapadne, tak bychom se alespoň mohli pokusit zanechat tenhle svět lepší než jsme ho našli.

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?