Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Michaela
  (kontaktovat autora příběhu)
2. ledna 2019
Milá hledající ,
nejsi sama, kdo si klade tyto otázky, já ti napíši začátek knihy Jsem autorky Marty Foučkové.
Kdo jsem? Proč jsem?Odkud přicházím? Jaký je účel a cíl mé existence? Kam jdu? Jaký smysl má můj život?
Od nepaměti si klademe stále stejné otázky, protože o tajuplném světě lidské duše víme velmi málo a neznalost přináší jen strach, obavy a omyly. Jak by však byla naše planeta Země krásnější, kdyby každý začal sám u sebe. Už třeba jen tím, že se zamyslí nad otázkou, proč na tuto planetu přišel, proč se sem narodil, jaký je smysl života a k jakému chce dojít cíli.

Tyto otázky si už kladeš, jsi tedy na dobré cestě od nevědomých lidí, kteří jen přežívají, i když si myslí, že si užívají třeba drahých luxusních věcí, které ovšem nepřinášejí radost trvalou.
Každý totiž hledá štěstí a radost nejdřív ve vnějším světě a když zjistí, že ve vnějším světě ji nenajde, začne hledat jinde. A přesně v tomto bodě se ty teď nacházíš a musíš si na odpověď, aby byla pro tebe pravdivá, přijít sama. Slyšela jsi to už mnohokrát, ale ještě jsi nepřijala tyto moudré věty za své. Hledej třeba v pohádkách, ale v poselství ne v obsahu.
Zkus třeba každý den udělat něco dobrého pro druhé. Třeba se usměj na nějakou starší paní nebo postižené dítě a pozoruj, co se bude dít. Ráno a večer se podívej se zavřenýma očima na slunce a na nic nemysli. Jen vnímej. Zkus jen být - třeba na 1 vteřinu bez myšlenky a vnímej stromy, domy, cokoliv bez hodnocení. Běž na procházku do lesa a jen vnímej vůni lesa, větvoví stromů, vylez na kopec a rozhlédni se po krajině a zapamatuj si první vteřiny bez myšlenek . Zkus si je udržet ve středu hrudi. Večer se podívej na hvězdy a ten zvláštní pocit si udržuj co nejdéle v srdci. Pokud jsi byla někdy zamilovaná nebo někoho miluješ (třeba rodiče....), vyvolej si tento pocit v srdci a drž jej tam , co nejdéle.
Pokud aspoň něco z těchto rad budeš denně zkoušet, odpověď na sebe nenechá dlouho čekat a bude to tvá vlastní, kterou ti už nikdo nevezme, budeš vědět své . Ale musíš si na to přijít sama, nestačí si to přečíst, slyšet...., vím to z vlastní zkušenosti. Proto ti to sem nenapíšu . Jsi ale na dobré cestě, na cestě nové etapy svého opravdového života.
Držím ti palce
Míša

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?