Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

In reply to by Anonym (neověřeno)

Kája
30. srpna 2012
Terezko,na to,že je 15 let jsi velmi duševně vyspělá a inteligentní,výstižně jsi popsala,co cítíš.
Chápu a rozumím,jak ti je,když to píšu,slyším z našeho kostela zvonit umíráček,zase někdo odešel,doufám,že bez trápení,ale zanechal tady své blízké,kteří se teď trápit budou.
Mně zemřel tatínek,když mi bylo 5 let a před 4 měsíci manžel,ještě nejsem sama,ale budu,za čas ano,ty máš, milá Terezko ,život před sebou,nebude lehký a na maminku budeš vzpomínat stále a nikdy to úplně nepřebolí,přeju ti v životě hodně štěstí,úspěchů a lásky,kterou jistě potkáš.
Utěšit tě neumím,sama prožívám strašlivou bolest a jestli mi něco nepomáhá, to jsou řeči o síle,o tom,abych se držela,proto tobě nic takového psát nebudu.
Věř,že maminka je stále s tebou,dává na tebe pozor,bude přítomna u všeho,co budeš dělat,jen ty ji neuvidíš,snad někdy ucítíš její přítomnost,jako lehké pohlazení,závan tepla,záchvěv letmého dotyku.
Zapal doma mamince svíčku,zajdi za ní na hřbitov,až se budeš na to cítit,někde jsem četla,že naši blízcí,kteří odešli,na to čekají a že v té chvíli,kdy se jim rozsvěcí světlo svíce,jsou s námi.A s maminkou si povídej,říkej jí všecko,co bys jí řekla,kdyby byla stále s tebou,zkus to,mně to celou dobu moc pomáhá.
Vzpomínej na všecko dobré,co ti maminka dala,na všecko,co tě naučila,všecko zlé je už pryč,zůstala jen tvoje láska a tu ti maminčin odchod nevezme.
Taky jsem jako ty,našla tyto stránky a chodím se sem vypsat a vypovídat,přijď taky,jsi tu mezi svými.
Opatruj se a dávej na sebe pozor,tvoje maminak by si to tak přála.
Kája.

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?