Cesta domů otevírá novou cestu

Aneb staráme se o umírající a chceme v tom pokračovat zítra i pozítří!Cesta domů představuje moderní způsob, jak podpořit provoz domácího hospice.

**Hospicové občanské sdružení Cesta domů — tisková zpráva

Praha, 20. června 2006

**Cesta domů otevírá novou cestu
**aneb staráme se o umírající a chceme v tom pokračovat i a pozítří!

Obrázek odebrán.Moderní způsob, jak podpořit neziskovou organizaci představilo v těchto dnech sdružení Cesta domů. „Kalendář Cesty domů“ je internetový nástroj pro přehlednou podporu Domácího hospice Cesta domů. Princip je velmi jednoduchý: kdykoli a odkudkoli může dárce prostřednictvím internetu podpořit vybraný den (či více dnů), zvolit si, zda chce být za svůj skutek zviditelněn na webové stránce a případně si vyžádat potvrzení o daru. To vše v reálném čase. Kalendář je určen jak osobnostem, tak skupinám osob a zejména firmám, které mohou díky odkazu z kalendáře získat jako protihodnotu odkaz na vlastní web. Částka na podporu jednoho dne činí 2500 Kč, které pokrývají část nákladů na provoz hospice, konkrétně práci lékaře, zdravotní sestry a provoz noční pohotovosti.

Vernisáž Kalendáře Cesty domů — www.cestadomu.cz/kalendar

Přijďte ve čtvrtek 22. června do útulné kavárny Café Therapy ve Školské ulici v Praze 1,
od 16 hodin na Vás čeká:

  • vernisáž Kalendáře,
  • demonstrace správného používání Kalendáře,
  • občerstvení přiměřené počasí,
  • dárky pro všechny, kteří Kalendář na místě podpoří,
  • překvapení pro novináře, kteří pozvání přijmou,
  • velkoplošná obrazovka pro všechny, kterým není jedno, jak naše reprezentace dopadne v klání se Squadrou azurou …

Těším se na viděnou

Martina Špinková, ředitelka Cesty domů
Email: cestadomu@cestadomu.cz, 776 065 696

***O Cestě domů
***Hospicové občanské sdružení Cesta domů se věnuje umírajícím a jejich rodinám, které o ně doma pečují. Založilo domácí hospic v Praze, hospicovou knihovnu a poradensko informační portál www.umirani.cz. Již šestým rokem se tak snaží přispět v naší zemi ke zlepšení péče o umírající. Stále však tato péče zůstává stranou zájmu legislativy a domácí hospic zatím musí hradit svůj provoz pouze z grantů a darů. Proto hledá další a další cesty, jak financování péče zajistit a také ukázat, že můžeme ovlivnit, kde a jak umíráme. Domácí hospic Cesta domů je jediné zařízení svého druhu v Praze. Hospic má v péči v průměru patnáct klientů denně.

**        www.nezavirejteoci.cz ****                                              www.cestadomu.cz**

**

Autor reportáže: Redakce Umírání.cz