Vyšla kniha I. Byocka - Dobré umírání

Ira Byock vypráví příběhy o lásce a usmíření tváří v tvář tragédii, bolesti a konfliktu. Nabízí vzor, jak jednat s lékaři, jak mluvit s přáteli a příbuznými a jak učinit z konce života stejně významnou a drahocennou událost, jakou je jeho začátek.

Vyšla kniha I. Byocka - Dobré umírání

Nikdo by neměl umírat v bolestech.

Nikdo by neměl umírat sám.

To je sen lékaře Iry Byocka, který věnuje celý svůj život tomu, aby se jednou jeho záměr vyplnil. Jako dlouholetý ředitel hospice ve svém domovském městě a významný mluvčí hospicového hnutí I. Byock věří, že už není daleko den, kdy nebude žádná bolest umírajících považována za  neléčitelnou. Na skutečných příbězích svých pacientů nám ukazuje, že v závěrečných měsících, týdnech a dokonce i v pouhých dnech života je možné vykonat důležitou práci v rovině mezilidských vztahů.

Ira Byock je lékař, který se víc než pětadvacet let specializuje na oblast péče o umírající a je ředitelem národního programu pro zlepšení péče o terminálně nemocné pacienty v Nadaci Roberta Wooda Johnsona.

Knihu **Dobré umírání **(angl. originál Dying Well) vydalo hospicové občanské sdružení Cesta domů v nakladatelství Vyšehrad, spol. s r.o. Je v nabídce některých internetových knihkupectví a také k zapůjčení v Knihovně Cesty domů.

Autor reportáže: Redakce Umírání.cz