Kniha Poslední dary v prodeji!

“I vy můžete získat vhled a pochopení nezbytné k tomu, abyste našli něco pozitivního v zármutku a bolesti nad ztrátou milovaného člověka. To, co se z této knihy — a od umírajících — naučíte, si ponesete s sebou po zbytek života.

Nejsme badatelky ani filozofky, jsme zdravotní sestry, které si zvolily jako své povolání práci s umírajícími. Materiál shromážděný v této knize pochází od těch nejlepších učitelů — našich umírajících pacientů, kteří nás naučili, jaké umírání je, když je sami prožívali. To, co jsme se naučily, je tak vzrušující a pozitivní, že to zcela změnilo náš život, a tuto knihu jsme napsaly, abychom se s vámi o toto poznání podělily.
Nevytkly jsme si za úkol vytvořit nějakou novou teorii speciální komunikace s umírajícími — pouze jsme naslouchaly — ušima, srdcem i otevřenou myslí. Nyní vás zveme, abyste i vy otevřeli svou mysl a srdce vůči pozitivním, posledním vzkazům umírajících.”
M. Callanan a P. Kelley

Kniha autorek Maggie Callananové a Patricie Kelleyové Poslední dary s podtitulem Jak porozumět zvláštnímu vnímání a potřebám umírajících bude představena v pátek 7.10.2005 ve 14.00 hod na semináři Léčba bolesti a domácí specializovaná paliativní péče na Novotného lávce.

Lze ji zakoupit na akcích Světového dne hospiců a dále v kanceláři Domácího hospice Cesta domů.

Autor reportáže: Redakce Umírání.cz