Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

In reply to by Anonym (neověřeno)

marie
  (kontaktovat autora příběhu)
23. ledna 2018
Znadravím všechny kdo pečují o své blízké,ale ve většině případů ,alespoň dle vašich ,čtu jak dramatické,zdrcující atd. chvíle prožíváte.
Jsem zdravotní sestra,pracovala jsem na LDN,kde jsou většinou lidé málo a nebo vůbec schopni se o sebe postarat.Byla to práce velmi náročná,ale krásná.mnohdy mé kolegině projevovali vůči pacientům agresy,nezájem,a tím se vlastně sami sebe ochuzovaly o vnímání a naslouchání těchto lidiček.Já mám to velké štěstí,že mám lidi ráda a zejména staré lidi ti jsou pro mě rozečtenou ,napínavou knihou.
Nyní k péči v domácím prostředí.Během mého zaměstnání jsem poznala mnoho staroušků až jednoho dne se stal velký zlom,a to v tom,že jedna pacientka,ležící delší dobu na LDN mě chytila za ruku a svěřila se mi s velkým trápením.Měla dům,dala ho dceři s tím,že se jednou o ní postará atd.,klasický obrázek některých dětí.Nyní to zkrátim,tuto pani jsem si po domácích úpravách vzala do svého domu a tam dožila 2.5 roku.Při příchodu do mé rodiny,nemohla číst,téměř chodit a 14 h denně musela mít kyslíkový přístroj.Operace zákalu,pozvolná rehab. no a po pů roce-křížovky,pletení a postupně do zahrady a starost o kuřátky-ty jsem kvůli ní pořídila.Když pani do mé rodiny přišla ,to jen pro štouraly,ktří si myslí,že peníze dělají divy,měla 6300Kč důchod a kromě osobního oblečení nemajetná. Jak to fungovalo,určité zásady,a to své i její soukromí a hlavně nedělat ze stáří nemoc.
Neni třeba si nechat vysávat energii,je-li to možné dávat malé úkoly at jsou staroušci členy a né jen ležící diagnoza.V součastné době pečuji již o 4 človíčka,ale v Německu tak klídek a držte se,ale né na úkor svého vyčerpání to pak nemá ten tížený efekt ani pro vás,ale ani pro toho opečovávaného.

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?