Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Verů
  (kontaktovat autora příběhu)
2. prosince 2023
Milá Káťo,
soucítím s Vaší situací. Být osamělá může být opravdu peklo.
Je mi jasné, že ve třetím stupni ID toho člověk moc neporve. Já mám stupeň první. Zkuste si spíš než brigádu najít práci na zkrácený úvazek pro nějakou bezpečnostní agenturu. Můžete sedět v klidu na vrátnici, žádný stres, nic složitého ani těžkého. Zaměstnávají často pouze invalidy, takže dokáží vyjít vstříc se směnami. Já v jedné dělám a zatím dělám jen 24 hodin týdně (2x12 hod.) a bez nočních, jelikož mi to zdravotní stav nedovoluje. Bývají tam milí lidé, co mají také zdravotní problémy. Přijdete do společnosti lidí s různými obtížemi a životními příběhy. Třeba si najdete přátele. A přitom je to slušný přivýdělek k důchodu.
Dále bych Vám chtěla říct - nevím jak to máte v rodině, která Vám zůstala. Ale pokud o to stojíte a máte je ráda, zkuste s nimi obnovit vztahy, spojte se s nimi, zkuste s nimi trávit čas.
Další věc - když jsem se po rozchodu se svou první velkou láskou cítila osaměle, udělala jsem si seznamku. Konkrétně Badoo. Nešlo mi o nalezení nového vztahu, ale kontakt s lidmi. Nejsou tam jen úchylové a zoufalci, ale také zajímaví a milí lidé, kteří chtějí třeba také jen komunikaci. Jen se musíte obrnit proti některým nechuťákům. Ale v mém případě jich naštěstí nebylo mnoho. A když tomu dáte volný průběh, třeba narazíte na spřízněnou duši.
Také bych si na Vašem místě pořídila zvířátko. Záleží na Vás co si můžete dovolit, co máte ráda, ale volila bych něco chlupatého, co si k Vám dokáže vytvořit vztah a s čím se můžete mazlit, zabořit prsty do hebkého kožíšku. Záleží jak velké máte prostory k bydlení - pokud dostatečné, třeba kočičku. Nebo pejska. Pokud ne, třeba potkánci jsou úžasní, čistotní a inteligentní společníci. Je mnoho možností. Můžete si se zvířátkem povídat, hrát, budete se o něj starat, krmit ho a tak dále. Dá vám to důvod fungovat, nějaký smysl.
No a naposled, Vánoce... Je to velmi náročné pro lidi, kteří jsou na světě sami. Ještě mě napadlo, že by Vás na Vánoce mohl přizvat někdo z Vašich bližších přátel k rodinnému stolu. Třeba až s nimi budete v kontaktu, zkuste se mimochodem zmínit, že letos je to poprvé bez rodičů a cítíte se sama. Třeba to někoho trkne.
Jinak tady máte pár internetových tipů, jak to případně zvládnout sama co nejlépe. Když pohledáte, určitě jich ještě spoustu najdete. Osobně bych šla na trhy, procházku do přírody a zapojila se do dobrovolnictví, protože to Vám dodá pocit smysluplně stráveného času. 😊
Přeji hodně sil ❤️🍀
https://renibrazi.cz/jak-prozit-vanocni-stesti-kdyz-jsme-samy/
https://www.diastyl.cz/vanoce-o-samote-psycholozka-radi-jak-svatky-zvladnout-nemusi-byt-pochmurne/

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?